LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Tel: 06-70-360-4965

VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST

Szakmai tapasztalat

Magas kapacitás

h

Minősített partner

Modern technológia

Széndioxid csökkentés

Nemesfémek visszanyerése, kinyerése

 

Ha olyan megbízható partnert keres, amely minden szaktudással rendelkezik a nemesfémek visszanyeréséhez, a Goldwater Recycling rendelkezésére áll.

A legmodernebb technológiával és sok éves tapasztalattal rendelkezünk a nemesfémek visszanyerése és finomítása terén, amelyből mind a megrendelőink, mind a környezet csak profitálhatnak!

 

„Azért zsákmányoljuk ki a földet, mert a tulajdonunkat képező árucikként tekintünk rá. Akkor fogjuk szeretettel és tisztelettel használni, amikor úgy fogunk tekinteni rá, mint egy közösségre, amihez tartozunk.”
Aldo Leopold

 

Kiváló minőségű nemesfém visszanyerés

   

  Nemesfémek visszanyerésének technológiai ismertetője

   

   

  A beérkezett anyagok feldolgozási metódusát a nemesfém illetve a hulladék fizikai-, kémiai sajátosságai együttesen határozzák meg.

  Lehetőség van: arany, ezüst, palládium, platina kinyerésére is. Telephelyünkön a leginkább arany és ezüsttartalmú hulladék feldolgozása történik.

  A kívánt nemesfém kinyerése alapvetően két módon történhet: klasszikus kémiai vagy elektrokémiai úton.

  Mindkét módszer közös jellemzője, hogy savas közegben történik a nemesfém leválasztása a hordozó anyagról. Eredményként mindkét esetben kapunk egy nyers nemesfémben dús iszapot és javarészt értékesíthető hordozót.

  A nemesfémtartalmú iszap finomítása klasszikus kémiai módszerekkel történik, melynek eredményeként 950-999 ezrelék finomságú nemesfémhez jutunk.

  Magas műanyagtartalom, teljes felületet borító homogén nemesfémbevonat esetén a nemesfém visszanyerésére egy komplex több komponensből álló savas oldat használható. Elektrokémiai módszerekkel a kis műanyagtartalmú (esetleg műanyagmentes), részleges inhomogén felületi nemesfémbevonatot tartalmazó hulladékok kezelhetők jól.

   

  • A palládium és platina tartalmú hulladék kinyerése és feldolgozása csak és kizárólag a klasszikus kémia módszerekkel történik.
  • Lehetőség van továbbá aranyozott és ezüstözött ékszerek felületi aranyának, ezüstjének visszanyerésére is.
   Arany és ezüst ékszerek, illetve nemesfémet ötvözetben (nem felületi bevonat) tartalmazó hulladék kapcsán a teljes feltárásos technológia használatos, mely során a meddő fémeket jó hatásfokkal eltávolítjuk az értéket hordozó nemesfémek mellől.

   

  Minden esetben, ha egyszerre több fajta nemesfémet tartalmaz az anyag, ezek visszanyerése szelektíven nagy tisztaságban történik.

   

  Küldetésünk

   

  Elsődleges célunk, hogy a termékek és hulladékok életciklusát minél jobban meghosszabbítsuk bolygónk természeti erőforrásainak védelme érdekében. Ennek érdekében többféle szolgáltatást kínálunk, melynek fontos komponense a nemesfémek visszanyerése az elektronikai hulladékokból, beleértve ezen veszélyes anyagok környezetvédelmi szempontból megfelelő ártalmatlanítását is a törvényeknek és rendeleteknek megfelelően.

   

  A Goldwater Recycling technológiája környezetvédelmi szempontból az egyik legmegbízhatóbb megoldása az arany, ezüst, palládium és platina kivonásának az elektronikai hulladékokból. A szabadalmaztatott cianid-mentes technológiánk nem használ ártalmas vegyszereket.

    

    

   A Goldwater Recycling köszöni a környezetvédelemhez való aktív hozzájárulását!

   LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

   Tel: 06-70-360-4965

   VAGY KÉRJEN VISSZAHÍVÁST