Miért ne dobjuk a régi elektronikai hulladékot a kukába?

 

Az emberek egyre több és több elektronikai terméket vásárolnak. Szinte naponta újabb, gyorsabb és jobb technológia jelenik meg, ami azt eredményezi, hogy a számítógépek, a mobiltelefonok és a játékkonzolok elavult modelljei nagyon gyorsan a kacatok között a fiók mélyén, vagy a szemétben landolnak. Így megkapják az elektronikai hulladék, vagy rövidítve e-hulladék státuszt. Olvasson tovább, és tudjon meg többet az e-hulladék feldolgozásról és arról, hogy az újrahasznosítás miért a legjobb megoldás az emberiség és a bolygó érdekében is.

 

Érvek az e-hulladék feldolgozása és újrahasznosítása mellett:

 

  • Sok régi elektronikai eszköz olyan mérgező anyagokat tartalmaz, mint például az ólom, higany, kadmium, berillium, polivinil-klorid és króm. Amikor az e-hulladék egy hulladéklerakóba kerül, ezek a vegyi anyagok a talajba szivárognak, amely komoly szennyezést okozhat a talajvízben és a levegőben egyaránt.
  • Az elektronikai eszközök értékes alapanyagokat tartalmaznak. A régi eszközök, elektronikai panelek, nyáklapok újrahasznosítása rengeteg energiát takarít meg, ezen anyagok visszanyerése által, hiszen az új eszközök létrehozásához ezeket az anyagokat már nem szükséges kibányászni és előállítani.
  • A régi eszközök újrahasznosítása meghosszabbítja az eszközök életciklusát, hogy minél később kerüljenek az elektronikai hulladékfeldolgozóba. Nagyon sokan boldogan használnának egy kevésbé modern készüléket is, van akinek ez hatalmas segítség, ha rendelkezésükre bocsátod megunt, de még használható eszközeidet. Esetleg megjavíttatva továbbadományozni, amely nem csak nemes cselekedet, de nagyon praktikus is a Föld megóvása érdekében.
  • Végül, az újrahasznosítás által megspórolhatók azok az alapanyagok, amelyeket egy új eszközök gyártásához szükségesek. Az eredmény: energiamegtakarítás, csökken a szennyezés, és kevesebb üvegházhatású gáz kerül ki a légkörbe.

 

Önnél is van otthon vagy a cégben leselejtezett elektronikai eszköz?

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot és beszéljük meg az elszállítás részleteit. Azért sem kell aggódni, hogy az eszközökön tárolt érzékeny adatok idegen kézbe kerülhetnek. Igény szerint megsemmisítési igazolás is kérhető. A szétszedett e-hulladékokat nagy szakértelemmel válogatjuk szét, mielőtt megsemmisítésre kerülnének, így biztosítjuk a leghatékonyabb nyersanyag visszanyerést az eszközökből környezetbarát, modern technológia áltat.

Lépjen velünk kapcsolatba, vagy kérjen visszahívást!